
הדרכה ותמיכה נרקיסיסטית להתעללות עם רנדי פיין
בכל מערכות היחסים יש קונפליקט. לכל מערכת יחסים יש תחומי קושי. תהיה צורה כלשהי של אי הסכמה ופגיעה בכל מערכת יחסים. מה שקובע מערכת יחסים מוצלחת הוא הנכונות והמחויבות של כל אחד מבני הזוג למצוא פתרונות שהם יכולים להסכים עליהם.
הסכמים כרוכים לרוב בפשרה. פשרה דורשת גמישות ואפשרויות. זה לא כרוך בהקרבה. הקרבה כרוכה בוויתור על היבט חשוב של העצמי כדי להועיל למישהו אחר, ולעולם לא לקבל אותו בחזרה. המדלדל את המקריב ומעניק לרעותו. האיזון של מערכת היחסים נזרק יותר ויותר עם כל הקרבה.
אמון בזוגיות ומחויבות להצלחתה עלולים להיהרס בקלות כאשר נמנעים או לא מטפלים בבעיות בין זוגות, כאשר אחד מבני הזוג מזלזל, שלילי או לא משתף פעולה, וכאשר הבעיות נמשכות זמן רב מדי ללא התערבות. בעיות שזוגות לא יכולים להתמודד איתן בעצמם כמו בגידה, שינוי מטרות, בעיות כסף, מין. עלול להיווצר שעמום וכו’. סוגים אלו של אתגרים בלתי פתורים עשויים להשפיע על הצלחתו ארוכת הטווח של מערכת יחסים מחויבת, והם נפתרים בצורה הטובה ביותר באמצעות טיפול זוגי.
המטרה של מטפלת זוגית היא לעזור לבני הזוג לקבל יותר תובנה לגבי דפוסי ההתנהגות; איך הם מתייחסים זה לזה, מקיימים אינטראקציה זה עם זה והדרך שבה הם מתקשרים זה עם זה. כדי להגיע לתוצאות מיטביות בטיפול זוגי, על שני בני הזוג להיות מוכנים להשתתף בתהליך, לעשות את העבודה ולהתחייב לשינוי התנהגויותיהם.
האגודה האמריקאית לטיפול בנישואין ומשפחה מדווחת כי 98 אחוז מהאנשים שהשתמשו בשירותי נישואין וטיפול משפחתי דירגו אותם כטובים או מצוינים. כמומחה ומאמן להתעללות נרקיסיסטית שעבד עם מאות הסובלים מהתעללות נרקיסיסטית ודיבר עם אלפים נוספים, אני מאמין ששיעור ההצלחה המדווח מנופח מאוד. אני מטיל ספק בסטטיסטיקה כי לא רק שטיפול זוגי לא עובד לכולם, הוא לא עובד כשאחד מבני הזוג סובל מהפרעת אישיות נרקיסיסטית. האתר hbwvlaw.com קובע כי “לפי המכון הלאומי לבריאות בארה”ב, ל-6.2% מאוכלוסיית ארה”ב יש NPD. במילים אחרות, בכל 10 מקרים של גירושין, לפחות אחד מבני הזוג הוא נרקיסיסט”.
רוב האנשים נכנסים לטיפול זוגי מתוך כוונה לשנות את התנהגות בן הזוג. מטרות של התעללות נרקיסיסטית עוברות לפגישות טיפול אלו בתקווה שהמטפל יפקח את עיני בן זוגם עד כמה הם פוגעים ובכך יעזור לבני הזוג להחזיר את נישואיהם למסלולם. כאשר מתעללים נרקיסיסטים מסכימים לטיפול זוגי, הכוונה שלהם היא לשכנע את המטפל שהם מושלמים, שהם קורבנות להתעללות, ושבן הזוג שלהם אשם בכל מה שהשתבש במערכת היחסים שלהם.
אם לצטט את אלינור גרינברג, Ph.D. במאמרה ב-Psychology Today, האם טיפול זוגי שימושי כאשר אחד מבני הזוג הוא נרקיסיסט? “טיפול זוגי אפקטיבי מחייב כל אחד מבני הזוג להיות מוכן לשקף את אמונותיו, התנהגויותיו והשפעתו על האדם האחר. הכרחי שאנשים בטיפול זוגי יוכלו להודות היכן ההתנהגות שלהם או שלהם. הציפיות מהקשר אינן הגיוניות. נרקיסיסטים לא יכולים להודות בפגמים שלהם מבלי שהמוח שלהם יעבור מהרגשה מיוחדת לחסרת ערך. זה הופך את זה מאוד לא סביר שהם באמת יוכלו להשתמש בטיפול זוגי כדי לנסות לשפר את הגישה שלהם לקשר”.