July 16, 2024

Mnogo toga se može očekivati pri prodaji i kupovini kuća na međunarodnom tržištu nekretnina. Očekujte zabunu, stvari koje se gube u prijevodu i mnogo konverzija između kulturnih ponašanja, jezika, valuta i zakona.

Međutim, privlačenje stranih kupaca je realan plan kupovine i prodaje kuće. Mnogi ljudi žele da se presele dio ili cijele godine i stoga traže domove širom svijeta. Privlačenje pravih prodaja i kupovina pravih međunarodnih kupaca zahtijeva istraživanje i planiranje, ali nije nemoguće.

Postoje hiljade opcija za kupovinu kuće širom svijeta, posebno u velikim urbanim centrima. Prilikom prodaje ili kupovine kuće morate uzeti u obzir novu valutu i troškove života, stoga provjerite svoj budžet i svoje troškove kako biste bili sigurni da imate dovoljno da pokrijete život u ovom novom gradu. Otklanjanje transfera sa vašim trenutnim poslom ili dobivanje novog također je nešto što biste trebali dobro planirati prije nego što napravite bilo kakve konkretne planove preseljenja.

Ako razmišljate o prodaji svoje kuće međunarodnim kupcima, morat ćete se oglašavati na pravim mjestima. Provjerite agencije za nekretnine koje se plasiraju međunarodnim kupcima; ove agencije će vam također moći pomoći da svoju reklamu postavite na prava mjesta kako biste privukli kupce i pomogli u prijevodu ako je potrebno. Možda će vam web stranice za iseljenika biti korisne za oglašavanje ili jednostavno sticanje bolje ideje o tome koje nacionalnosti žele raditi u vašem području. Razmislite o reklamiranju vašeg doma u lokalnim agencijama za preseljenje izbjeglica ili drugim stambenim dobrotvornim organizacijama.

Ako želite da kupite dom izvan vaše zemlje rođenja, poželećete da počnete sa pronalaženjem spiskova kuća za taj grad. Prije nego što uopće počnete tražiti kuću, htjet ćete procijeniti da li možete sebi priuštiti preseljenje ili vam je po zakonu dozvoljeno da kupujete nekretninu u zemlji u koju želite da se preselite. Neke zemlje dozvoljavaju kupovinu nekretnina u inostranstvu, ali imaju opsežne propise u vezi sa takvim kupovinama – moraćete da proverite i vidite koje su to za vašu zemlju i zemlju u koju želite da se preselite. Dodatne porezne naknade i drugi zakoni o nekretninama mogu biti primjenjivi iu vašoj zemlji.

Kupovina kuće u inostranstvu je teška, ali i preseljenje u inostranstvo takođe zahteva dosta razmatranja. Uvjerite se da imate finansijsku sposobnost i ličnu volju da preuzmete novu zemlju i novu kulturu, kao i vrijeme i strpljenje da se nosite s procesom kupovine kuće u drugoj zemlji. Ima puno papirologije!

Za prodaju kuće strancu također je potrebna papirologija, kako na njihovoj, tako i na vašoj strani. Uvjerite se da ćete moći prodati kuću zainteresovanoj osobi i da ne zaglavite na kratkom kraju posla. Prodaja vašeg doma treba da bude kratak, jednostavan i lak proces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *