June 20, 2024

 

Allergisæsonen er nu i fuld gang, og folk overalt leder efter tips til at slippe af med allergi. En af de første ting, du bør gøre, hvis du har mistanke om allergi, er at tage en allergitest. Denne test udføres normalt på enten din primære læges kontor eller hos en allergi- og immunologisk læge. Testen udføres normalt af en sygeplejerske eller lægeassistent, og resultaterne tolkes af lægen. Når denne test er afsluttet, vil du have en bedre idé om, hvad der udløser dine symptomer. Så kan du tage skridt til at forhindre allergismptomer og i sidste ende lære, hvordan du slipper af med dine allergier!

Denne artikel vil diskutere fem af de mest almindelige allergier og tips til, hvordan man kan slippe af med dem. Først kan du spørge, hvad er en allergi? Grundlæggende er en allergi/behandling en unaturlig immunreaktion på et normalt godartet stof (uanset om det er planter, dyr, insekter eller fødevarer), som din krop mener er skadeligt. Disse stoffer kaldes allergener. Når du kommer i kontakt med et allergen, frigiver din krop et kemikalie kaldet histamin i bAnin-håbet om at ødelægge det, den tænker på som en angriber), som forårsager betændelse. Dette kaldes en alle,rgisk reaktion. Nogle gange er en allergisk reaktion så alvorlig, at den kan blive dødelig. Hvad er nogle af de mest almindelige allergier? De omfatter stoffer som:

1 pollen
2 Skimmelsvamp
3 kæledyr/dyrehår
4 Latex
5 Mad

Af alle almindelige lovovertrædere er pollen allergen nummer et i USA og er den mest almindelige allergi i sæsonbestemte allergimåneder. Pollen kommer fra et væld af planter, urter, træer og blomster og spreder sig som en steppebrand gennem luften. Det mest udbredte tidspunkt for pollen er i løbet af foråret og sommeren, hvor de fleste planter blomstrer til live. Planter frigiver pollen i efterårssæsonen, og selvom vinteren normalt er en tid for pollenallergikere til at ånde lettet op, er der stadig nogle planter, der frigiver pollen selv om vinteren.

Skimmelsvamp er små irriterende svampe, der elsker at vokse på fugtige, mørke steder. Skimmelsvamp frigiver sporer i a’et, og når skimmelsvamp berøres eller sporerne inhaleres, forårsager de betændelse i luftvejene og fremkalder en allergisk reaktion. Det er vigtigt at få dit hus rutinemæssigt tjekket for skimmelsvamp, især hvis du bor i et fugtigt klima. Jo længere et skimmelsvampproblem varer ved, jo sværere er det at udrydde.

En allergi over for dyrehår er en meget almindelig, men uheldig, allergi at have. Den mest almindelige årsag til allergi over for dyrehår er de proteiner, der dækker håret. Disse olier/proteiner er der for at beskytte dyrets hårlag og holde det skinnende. Desværre udløser disse skinnende frakker luftvejsallergi hos mange mennesker, hvilket kan være meget trist for dyreelskere. Nogle gange er dyrehårallergier så alvorlige, at den ramte person desværre ikke kan holde et kæledyr.

Latexallergi er en anden ret almindelig, men ofte alvorlig, allergi. Proteinet indeholdt i latexgummiet er gerningsmanden her og fører normalt til en øjeblikkelig, nogle gange meget alvorlig allergisk reaktion. For dem, der arbejder inden for sundhedsområdet, og dem, der kræver hyppige lægebesøg, kan denne allergi være problematisk, da mange sundhedsartikler indeholder latex. Heldigvis kommer flere og flere medicinske producenter ud med latexfri handsker og andet latexfrit udstyr.

Sidst på denne liste over de fem mest almindelige allergier, men bestemt ikke mindst, er fødevareallergi. Fødevareallergi kan til tider være den mest problematiske allergi af alle. Dette skyldes, at der i dag, i denne tidsalder af fødevaretilsætningsstoffer og konserveringsmidler, er mange skjulte ingredienser i forarbejdede og færdiglavede fødevarer. De mest almindelige fødevareallergier er nødder, skaldyr, hvede og mælk/mejeriprodukter. Når en fødevareallergiker spiser en allergifremkaldende mad, frigiver deres kroppe histamin i blodbanen, hvilket forårsager betændelse, der kan være alvorlig. Denne reaktion kan være alt fra diarré og mavekramper til anafylaksi, en livstruende allergisk reaktion, der får luftvejene til at lukke eller svulme sammen.

Nu hvor du kender nogle af de mest almindelige allergier, og du ved, at det at blive testet for at identificere dine allergier er det første skridt, er det tid til at tale om, hvordan du kan slippe af med dine allergier. Mange (men ikke alle) moderne læger mener, at voksne ikke vil være i stand til at slippe af med deres allergier. Børn har en tendens til at vokse ud af deres allergier, men de fleste voksne bevarer deres allergi hele livet. Støn ikke lige foreløbig – at holde sig positiv er et stort skridt i håndteringen af dine allergier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *