May 18, 2024

Har du tænkt på at tilføje hundefoder på dåse til din hunds kost, men hver gang du henter en dåse, falder dit sind fuldstændig sammen ved tanken om at forsøge at tyde oplysningerne på etiketten? Nå, giv ikke op, for at læse og forstå disse etiketter er et vigtigt skridt i at sikre, at du fodrer din hund rigtigt, og med lidt hjælp kan du få fat i etiketterne og finde fordelene ved at fodre hunde på dåse mad til din hund på ingen tid.

At fodre hundefoder på dåse kan helt sikkert have sine fordele for din hunds sundhed, men det kan også have en ulempe afhængigt af din hunds personlige behov. En af de første overvejelser er selvfølgelig smag. Hvis du har en kræsen, vil dåsemad være et klart plus, da det generelt er meget velsmagende. Det kan også have sundhedsmæssige fordele, hvis du har en hund, der lider af nyreproblemer, fordi hundefoder på dåse har et højt vandindhold, så det vil hjælpe din hund med at gå på toilettet oftere. På samme måde er det let at spise, fordi det er blødt, og det er let på maven for dem med fordøjelsesproblemer.

På den negative side ligger et af hovedproblemerne med dåsemad i at eje en større hunderace. Hvis din hund har brug for en stor mængde mad/kalorier hver dag, vil mængden af dåsemad, der kræves for at opfylde dette behov, være stor og dyr sammenlignet med en tør hundefoderdiæt. Det er også vigtigt at bemærke, at hunde, der ikke har noget tørt hundefoder eller tyggeknogler i deres kost, får brug for regelmæssig tandpleje, fordi deres tænder ikke bliver renset ordentligt med hårdt foder. Det er også muligt, at for meget vådt hundefoder kan være uenig med din hunds mave og forårsage diarré.

Når du har overvejet de grundlæggende overvejelser om at fodre din hund med hundefoder på dåse, skal du tænke på de faktiske ingredienser i forskellige vådfodermærker. Dette vil kræve, at du læser etiketten. Dette er nemmere end du tror, hvis du ved, hvad du skal kigge efter. Til at begynde med skal du identificere et foder, der er formuleret til din hund i henhold til livsstadie eller størrelse i henhold til etiketten.

Så bør du begynde at lede efter en proteinkilde eller kød på ingredienslisten. Din kødkilde bør altid være en af de første tre ingredienser på listen, fordi ingredienserne er angivet efter vægt, hvor den største er først, derfor vil du gerne have, at din kødkilde er øverst. Du skal vide, at hvis du har en frisk ingrediens som kylling som den første ingrediens, betyder det ikke altid, at der er en stor mængde kylling i dåsen. Det der sker er, at der er meget vand i frisk kylling, hvilket får kyllingens vægt til at stige. Men hvis den første ingrediens på listen er kyllingemel, så ved du, at hundefoder indeholder en stor mængde af det.

Når du leder efter din kødkilde, så sørg for, at det er en hel kødkilde, ikke mystisk kød. Her er et par af de udsagn, der bruges på hundefoderetiketter, som kan være vildledende:

Med kyllingesmag – smag er sporbar, men behøver ikke at have nogen egentlig kylling til stede i produktet

Med laks – Produktet indeholder mindst 3% laks. Så hvis du køber et produkt, hvor der står “nu med ægte oksekød”, kan det kun indeholde 3% rigtig oksekød!

Oksekødsmiddag – Produktet skal indeholde mindst 25 % oksekød.

Lever til hunde – Mindst 95% af produktet skal være lever eller 70% inklusive vand

Når du har tjekket din kød-/proteinkilde, skal du sikre dig, at hundefoderet har andre basale ernæringsmæssige behov såsom kulhydrater. De fem grundlæggende elementer i disse energikrav er protein, kulhydrater, fedt, vitaminer og mineraler.

  1. Protein – Normalt Kød – Bør være cirka 20% af kosten
  2. Kulhydrater – Ris, majs, hvede og soja bør udgøre cirka 50 % af kosten
  3. Fedt omkring 9-15 %
  4. Vitaminer – A, B, C, D, E & K komplekser.
  5. Mineraler – Calcium, Kalium, Natrium & Magnesium og andre sporstoffer

At vælge at fodre din hund med en komplet hundefoderdiæt på dåse er noget, du bør undersøge og diskutere med din dyrlæge, før du begynder. Mange hundeprofessionelle foreslår at fodre både tørfoder til hunde og dåsemad sammen for at supplere hinanden. Den vigtige del er at sikre, at du fodrer kvalitetshundefoderprodukter og læser dine hundefoderetiketter, fordi fodring af din hund sundt vil sikre, at den lever et kvalitetsliv og lever en længere levetid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *